•  

Vergelijk Backup en Recovery aanbieders

Maak de juiste keuze voor uw bedrijf

Onderzoek wijst uit dat bedrijven zonder goed backup systeem bij een calamiteit, binnen twee jaar failliet worden verklaard. Een backup is dus geen bijzaak en het is nuttig om na te gaan wat de beste manier is voor uw bedrijf. Veel systemen voldoen niet en gaan bij diefstal, brand, waterschade, virussen en menselijke fouten, alsnog verloren.

kpnEr zijn vele aanbieders van backups. Grote bedrijven als KPN kunnen natuurlijk niet achter blijven in deze tijd en bieden producten als KPN Backup Online aan en op internet hoeft u niet lang te zoeken naar backupsoftware. Met pakketten als Acronis Backup, MKBackup en Backup Factory maakt u gemakkelijk backups van al uw data. Toch kan het raadzaam zijn om iets verder te zoeken naar de juiste oplossing voor uw bedrijf. Kijk hierbij naar belangrijke zaken als veiligheid en waar uw data opgeslagen wordt. Zo is Acronis een Amerikaans bedrijf wat gevolgen kan hebben voor de privacy van uw bedrijfskritische data. Let ook op recovermogelijkheden, wat bij de meeste aanbieders zeer beperkt is. Dit houdt in dat als u uw backups bij KPN Backup, Acronis Backup, MKBackup of Backup Factory heeft geregeld, u bij een calamiteit al uw bestanden moet gaan downloaden en herinstalleren. Maar op welke computers en servers moet dit gebeuren als deze een virus hebben of gestolen zijn? En wie gaat dat doen? Dit komt vaak neer op een enorme investering van tijd en geld. Als u dit wilt voorkomen, kiest u voor een aanbieder waarbij alles direct overgezet kan worden naar hun cloud- omgeving en die u bij een calamiteit altijd kunt bereiken op een direct telefoonnummer. Al is het midden in de nacht. Zo is uw bedrijf binnen 12 uur weer operationeel, wat er ook gebeurt.

harddisc

Acronis Backup

Veel bedrijven maken nog backups met hardware als cd’s, tapes of externe harde schijven. Naast dat het een tijdrovende klus is waar elke keer aan gedacht moet worden, zijn er meer nadelen waar  vaak niet over na wordt gedacht. Zo hebben deze producten een beperkte levensduur waardoor het ineens niet meer functioneert. Daarnaast is het op deze manier alleen mogelijk kopieën te maken van  bestanden waardoor databases, email en virtuele servers makkelijk verloren kunnen gaan.

server

Investeren in een extra server op locatie kan een veilig gevoel geven. Van alle data is immers altijd een backup aanwezig en single points of failure zoals een server die kapot gaat of gestolen wordt, worden opgevangen door de extra server. Echter de kosten die het met zich mee brengt om beide servers te koppelen, worden vaak onderschat en mocht er brand uitbreken, bent u alsnog alles kwijt.

 

dropboxicloudgoogledrive

Diensten zoals Dropbox, Google Drive en iCloud zijn een goedkope oplossing en met een minimale capaciteit zelfs gratis, maar veel mensen realiseren zich niet dat dit soort programma’s geen backups maken (kopieën) maar synchronisaties. Als er iets verwijderd of veranderd is, kunt u niet terug in de tijd gaan en een vorige versie terughalen zoals dit met een echte backup wel mogelijk is. Dit kan gebeuren door menselijk handelen, een virus op uw pc of een storing door onderhoud aan de server of een hacker. Dit gebeurde bij Dropbox twee keer in een jaar tijd en zorgde ervoor dat de dienst er steeds twee dagen uit lag.

Recovery

Het hebben van een goede backup is één, maar wat nou als u door een calamiteit deze backups nodig heeft? Hiervoor moeten er vaak nieuwe hardware worden aangeschaft, installaties worden gedaan en data terug gezet worden. Hierdoor kan een bedrijf weken stil komen te liggen. Om dit te voorkomen is het hebben van recovery mogelijkheid van belang. Dit zorgt ervoor dat data vanaf elke locatie terug gehaald kan worden en het bedrijf kan blijven draaien. Een bijzondere Nebula Backup & Recovery dienst is Recover to Cloud, waarmee u binnen 12 uur live bent in de Nebula Cloud, ongeacht de dag of het tijdstip. Dit geeft u naast de voordelen van backups, de rust dat uw gehele ICT omgeving bij een calamiteit zo snel als mogelijk weer draait.

1 maand gratis proberen?

Vraag het direct aan!
Truus Koning – Het Oude Ambt

'Zonder meer een aanrader als je op zoek bent naar een vakkundig en toegewijd team van system engineers.'
Truus Koning – Het Oude Ambt

Lees meer
Fred Brink – Nordex

‘Nebula hanteert een aantrekkelijke prijs in combinatie met een hoge kwaliteit.'

Fred Brink – Nordex

Lees meer
Roland van Son – SMO Den Bosch

'We besparen nu een hoop tijd en geld!' Roland van Son – SMO Den Bosch

Lees meer
Brigitte Bazuin - Reclamemet

'Twee keer per dag automatisch een backup van al mijn bestanden. Ideaal!'
Brigitte Bazuin - Reclamemet

Lees meer
Nebula Cloud

Nebula Cloud

Over de Nebula Backup Cloud, hoe werkt het eigenlijk?

Over de Cloud
Waarom Nebula

Waarom Nebula

De voor- en nadelen van verschillende backup mogelijkheden

Waarom Nebula
Nieuws

Nieuws

Nieuws over backup en recovery. Wij houden u op de hoogte.

Nieuws

1 maand proberen?

Start direct en vrijblijvend!

Vraag nu gratis aan!