• 100% data garantie

  triple redundancy backup - Nederlandse ISO gecertificeerde datacenters

  Lees meer
 • Gemakkelijk backups maken

  Dagelijks, volledig en vol-automatisch

  Bespaar tijd & geld
 • Full Service Recovery

  Brand of Diefstal? Binnen 12 uur weer operationeel

  Recover to Cloud
 • Flexibel zonder jaarcontract

  vanaf 5,95 per maand

  Meer Informatie

Waar blijft data?

Computers, tapes en servers kunnen virussen oplopen, worden gestolen of stoppen er simpelweg mee vanwege de leeftijd. En vergeet de menselijke foutjes niet die data verlies als gevolg kunnen hebben. Het maken van online backups is dus geen overbodige luxe. Dit verklaard het sterk toegenomen gebruik van ‘de cloud’. In het begin van dit cloudtijdperk werd er zonder er al te veel bij stil te staan, geüpload naar die mysterieuze cloud. Tegenwoordig is men cloudbewust en vragen we ons af waar al die data nou eigenlijk blijft.

Locatie

Veel backup diensten werken met meerdere datacenters die soms verspreid over de wereld liggen. In principe valt data onder de regels van het land of continent waar het desbetreffende datacenter staat. Voor het in gebruik nemen van een dienst kunt u na gaan waar de data opgeslagen wordt en of u zich kan vinden in de bijbehorende rechten. Gebruiksvoorwaarden kunnen duidelijkheid geven over de opslaglocatie. Dat deze voorwaarden volledig vertaald zijn naar het Nederlands, wil overigens niet zeggen dat ook de opslaglocatie in Nederland is. Het lezen van de ellenlange voorwaarden kan dus lonen.

Wetgeving

‘Simpel, doe ik,’ denkt u. Maar dan komen we nu bij het hoofdstuk Amerikaanse wetgeving. Volgens recente peilingen wordt meer dan de helft van de diensten die Europese consumenten gebruiken, geleverd door Amerikaanse bedrijven. Omtrent de cloudopslag van deze diensten is er de laatste tijd veel te doen in het steeds cloudbewuster wordende Nederland.
De Patriot Act is Amerikaanse wetgeving om terrorisme te bestrijden. Op grond van deze wetgeving heeft de Amerikaanse overheid vergaande bevoegdheden. Zo zijn Amerikaanse organisaties en bedrijven verplicht om toegang te verlenen op hun infrastructuur zoals servers en netwerken. Ook bedrijfsonderdelen buiten het Amerikaanse grondgebied moeten medewerking verlenen aan onderzoek. Concreet betekend dit dat Amerikaanse cloud providers niet kunnen garanderen dat gegevens in Europa niet gecontroleerd worden. Dit kan dus in conflict zijn met Europese wetgeving maar door de vele regels voor gegevensbescherming in EU-lidstaten kan men deze, met behulp van hordes advocaten, te slim af zijn.

Toekomst

Wat we nodig hebben, is een sterke Europese wet die niet te negeren valt. Gelukkig bereidt de Europese Unie momenteel nieuwe strengere regels voor ter bescherming van persoonsgegevens. Door een nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming die in 2016 van kracht moet worden, zou de privacy van Europese burgers beter beschermt worden.
De ophef rondom het opslaan van gegevens in de VS heeft de IT wereld echter niet onberoerd gelaten. Het op Nederlandse bodem houden van gegevens, wordt door veel mensen als belangrijk ervaren. Veel organisaties kiezen daarom voor een Nederlandse cloud aanbieder met Nederlandse data centers.

Op zoek naar een backup en recovery oplossing met Nederlandse ISO gecertificeerde datacenters? Probeer Nebula Backup&Recovery met een gratis proefaccount.

 

1 maand gratis proberen?

Vraag het direct aan!
Truus Koning – Het Oude Ambt

'Zonder meer een aanrader als je op zoek bent naar een vakkundig en toegewijd team van system engineers.'
Truus Koning – Het Oude Ambt

Lees meer
Fred Brink – Nordex

‘Nebula hanteert een aantrekkelijke prijs in combinatie met een hoge kwaliteit.'

Fred Brink – Nordex

Lees meer
Roland van Son – SMO Den Bosch

'We besparen nu een hoop tijd en geld!' Roland van Son – SMO Den Bosch

Lees meer
Brigitte Bazuin - Reclamemet

'Twee keer per dag automatisch een backup van al mijn bestanden. Ideaal!'
Brigitte Bazuin - Reclamemet

Lees meer
Nebula Cloud

Nebula Cloud

Over de Nebula Backup Cloud, hoe werkt het eigenlijk?

Over de Cloud
Waarom Nebula

Waarom Nebula

De voor- en nadelen van verschillende backup mogelijkheden

Waarom Nebula
Nieuws

Nieuws

Nieuws over backup en recovery. Wij houden u op de hoogte.

Nieuws

1 maand proberen?

Start direct en vrijblijvend!

Vraag nu gratis aan!